Napisz opinię


0 / 30

Twoja ocena skala 1-5

0 / 1000
Dodaj opinię
Napisz recenzję amazon.de

Amazon.de 2.0 (21)

Rue Plaetis 5
L-2338
Luxembourg
( brak )
2.0
21
Opinii

Niedobrze

5 / 5
2020-05-07 17:48:59
Ola
Zamówiłam tel. IPhone na amazon dokładnie 22 kwietnia przewidziana dostawa to 30.04 13.05 do 30 nic ciekawa czy 13 przyjdzie mają kilka dni na to 🤔
1 / 5
2019-11-12 10:15:06
Apoloniusz
Ten portal handlowy to tragedia. Zarejestrowałem się, zakupiłem towar, otrzymałem szybko i sprawnie (same plusy). W tym momencie byłem zadowolony. Następnie chciałem zamówić kolejną (podobną) rzecz i okazało się że nie mogę się zalogować na konto. W tym momencie następuje brak możliwości kontaktu mailowego z amazonem, bo w tym celu trzeba się zalogować (ogromny minus). Kontakt telefoniczny (też trudno namierzyć numer, więc minus) i miła pani informuje mnie (kolejny plus) że otrzymam odpowiedź na maila w ciągu 24h. Tak też jest (plus za wyrobienie się w deklarowanym czasie), mail (o zgrozo po niemiecku - ogromny minus) informuje że konto zostało zamknięte i takie pozostanie. Tego już skomentować się nie da. Życzę amazonowi aby też został zamknięty lub przynajmniej wygnany z Polski gdzie mimo wszystko do klienta podchodzi się dużo uczciwiej. Pomijam że pod każdym innym względem są jakieś 20 lat za naszym Allegro, a sama witryna przypomina lata 90. Ciekawe jak szybko mój komentarz zostanie usunięty ? PS Gwarancji na towar bez zalogowania się też nie ma.
1 / 5
2019-07-23 18:16:27
Ziemowit
Szczerze odradzam zakupy na NIEMIECKIM AMAZONIE. DWA razy moje zamówienia (23.06.19 i 3.07.19) w ciągu JEDNEGO miesiąca zostały zgubione a inne dwa dotarły bezproblemowo. Tylko zasadniczo się od siebie różniły. Te dwie które zaginęły dotyczyły telefonu Honor View 20 w promocyjnej cenie 350 Euro (teraz jest o 50 Euro wyższa) i były sprzedawane i wysyłane przez Amazon. Zamówienia, które bezproblemowo dotarły dotyczyły butów w normalnych cenach. Przypominam, że zamówienie opłaca się z góry. Zatem co się działo z moimi pieniędzmi przez prawie miesiąc (zamówienia składałem w różnym czasie - jedno zamówienie 400 Euro, drugie - 350 Euro)? Ile dzięki takiej "kreatywnej" sprzedaży zarobiłby Amazon gdyby to dotyczyło kilkunastu lub więcej osób? Nie jest problemem (gdy sprzedażą i wysyłką zajmuje się jedna firma) wyświetlać fałszywy "tracking" paczki. Mam dość kredytowania ich działalności. Już wiem jak dorobił się właściciel firmy, najbogatszy człowiek na świecie. Taka firma, a poziomem nawet nie dorównują "polskim firemkom", które gdy mają opóźnienie 2 dni w realizacji zamówienia to już dostają negatywny komentarz. Na słowa "pochwały" zasługuje również ich osławiona infolinia. Tłumaczę jak chłop, krowie na granicy, że moja siostra wyjeżdża z Niemiec (bo przesyłka miała być do Niemiec) na wakacje z dziećmi i będzie dopiero pod koniec sierpnia, także ponowna wysyłka nie wchodzi w grę. Czy w ramach rekompensaty (po dwóch zgubionych wysyłkach, miesięcznym wyczekiwaniu i kredytowaniu ich działalności) prześlą paczkę do Polski i wezmą na siebie koszt VAT-u? Pan z infolinii aroganckim tonem zakomunikował mi, że są możliwe dwa wyjścia: albo ponowna wysyłka (pewnie znów przesyłka zaginęłaby) albo zwrot pieniędzy (teraz telefon kosztuje 50 Euro więcej). Stanowczo zażądałem zwrotu pieniędzy i kupiłem ten smartfon w Polsce taniej jeszcze o 100 zł. Zobaczymy jak sprawdzi się mała polska firma.
1 / 5
2019-01-07 13:01:20
Krzysztof
Zakupiłem towar celowo, aby sprawdzić wiarygodność komentarzy. Wszystkie negatywne opinie są niestety prawdą. Nawet to, iż niemcy otrzymują całkowicie inny sprzęt niż ten, który trafia do Polski. Celowo zamówiłem produkt, który miesiąc wcześniej zamówiła moja ciotka mieszkająca w niemczech od 40 lat. Towar wybrakowany, ze zwrotów (return), karton zamoczony i porozrywany, sprzęt brudny jak bym zakupił w obskurnym komisie. Amen
1 / 5
2018-12-15 17:59:55
Ludwika
Zakupiłam porcelane marki Villeroy&Boch, czekałam na nią około 2 tygodniu gdyż były problemy z przesyłką, pierwsza niby zaginęła (choć nigdy nie dostałam numeru listu przewozowego) po czasie został mi wysłany kolejny komplet i tu UWAGA - otwieram paczkę, a tam co? 24 puszki napoju energetycznego! KPINA I OSZUŚCI? Paczka tak spakowana by waga bilingowa u przewoźnika zgadzała się z wagą porcelany. Nie wiem jak to się skończy w tej chwili czekam już 3 tydzień na rozpatrzenie reklamacji. Nigdy więcej!
1 / 5
2018-11-29 10:49:07
Alberta
Nigdy nie kupujcie w tym sklepie! -nie dość że pośredniczą w sprzedaży wadliwych towarów,to nie chcą uznać reklamacji i zwrócić pieniędzy za wadliwy towar!! to zwykli oszuści którzy na kupującego zwalają winę i każą samemu szukać rozwiązania u producenta towaru,który de facto nie jest znany dla kupującego! (zero oznaczeń na kupionym towarze)! Kpiny sobie robią z polskiego klienta,wolą chronić nieuczciwych swoich niemieckich sprzedawców!
1 / 5
2018-10-19 12:00:40
Krzysztof
Za każdym razem, gdy szukam jakiegoś produktu na Ceneo i w wynikach jakie otrzymuję pojawia się produkt z Amazon'a to ich cena jest mocno zaniżona. Bynajmniej nie wynika to z żadnych różnic kursowych lecz jest to wg mnie celowe działanie, aby nakłonić potencjalnego klienta do kliknięcia w produkt i wejścia do sklepu Amazon. Dla mnie to tylko strata czasu oraz narastające wk...nie na działania Amazon'a, które nie zachęcają do zakupów w tymże sklepie. Przykład z dziś (19.10.2018) - Dysk twardy Seagate BarraCuda Pro 10TB: Ceny z większości polskich sklepów wahają się między 1550 a 1600 zł za ten dysk Cena z Amazona na Ceneo to 1363 zł, a po kliknięciu w ofertę widzimy na stronie Amazona cenę 373 Euro, co daje ponad 1600 zł. Skąd zatem u licha wzięło się 1363 zł?
5 / 5
2018-08-12 23:59:00
Renia
Wszystko w porządku. Bardzo szybka wysyłka. Pełen profesjonalizm supportu Amazonu. Nie ma co się bać kupować od nich - wystarczy patrzeć na opinie indywidualnych sprzedawców w tym serwisie (czyli tak samo jak to wygląda na Allegro) a w przypadku kupna czegoś bezpośrednio od Amazonu nie musimy się bać. Polecam!
1 / 5
2018-06-20 21:23:40
Krystyna
Skuszona dobrą podejrzanie dobrą ceną zakupiłam garnki niemieckiej znanej firmy. Po ponad tygodniu paczka przyszła w ogóle nie zapakowana - w kartonie firmowym producenta, baa nawet nie zaklejony taśmą! Garnki okazały się w 2 gatunku, wybrakowane, z ubytkami. Bez zwłoki odesłałam. Koszt nie mały bo wysyłka do Niemiec około 80zł a dostałam informacje, że zwracają jedynie 10 Euro! Oszustwo! Czekam już 3 tygodnie, według kuriera paczka była po 3 dniach na miejscu, Amazon nie zdążył jeszcze zarejestrować paczki a ja czekam na zwrot! NIGDY WIĘCEJ
5 / 5
2018-04-13 10:04:14
Alberta
Jestem mega zadowolona. Kupiłam 2 kaski Uvex, były ok 50 zł taniej niż w Polsce (czyli jakieś 25%). Wysyłka za darmo UPSem była u mnie na 3 dzień. Żadnych problemów z finalizacją - dodałam adres, kartę (pieniądze po przeliczeniu wg kursu wyszły może 2zł więcej niż na Ceneo). Towar przyszedł dobrze zapakowany, dokładnie jak z opisu.